Tot Ooit / Herfst-Cafe

Tot Ooit is ontstaan uit het initiatief “Herfst Cafe”, een stichting die zich richt op het normaliseren en het helpen verwerken van rouw.

This is for you;
who has lived, who has loved
but mostly for the you who has lost.

Het HerfstCafe is ontstaan uit een gezamenlijke observatie van het rouw vermogen van Volendammers. Daar is de conclusie uit getrokken dat mensen moeite hebben hun verdriet en gevoel te uiten door de angst bevooroordeeld te worden.

Een klein groepje gemotiveerde mensen hebben de krachten gebundeld met maar één doel; het taboo verbreken, rouw bespreekbaar maken en Volendammers de middelen geven om hun rouw te omarmen. Zo is in November 2022 de eerste editie van het Herfst-Cafe gehouden in het stolphoevekerkje in Volendam, met sponsoring van Podobrace.nl

Nadat de eerste editie goed ontvangen werd en er al werd gevraagd voor een vervolg, hebben we besloten dit initiatief door te zetten. Met het rouleren van verschillende specialisten rondom rouw en mentale gezondheid, migreerde het Herfst-Cafe tussen seizoenen waarna het de naam “Seizoens-Cafe” kreeg. Door onze ‘niks moet, alles mag’ regel is iemand niet verplicht stappen te nemen met een van onze specialisten. Zo werd de open avond echt open en hebben lotgenoten elkaar kunnen troosten en vinden in elkaars verdriet.

Nu, 1,5 jaar later, komen we dicht bij onze 3rde reeks met een nieuw cafe in November, Januari en Maart en omarmen wij ieder die een luisterend oor nodig heeft, ongeacht of ze uit Volendam komen of niet.

 

Het initiatief loopt volledig als non-profit en vraagt tot op heden geen bijdrage van genodigden.

 

Linda Buijs
Graphic & Data Designer

To break boundaries through visual language

Let’s Work Together
Copyright © 2024L.M.Buijs. All Rights Reserved.